Το τρισδιάστατο υφαντό δομικό σύνθετο υλικό λαμβάνει υπόψη τόσο την ακαμψία όσο και την απορρόφηση κραδασμών

- Dec 13, 2018-

Το τρισδιάστατο υφαντό δομικό σύνθετο υλικό λαμβάνει υπόψη τόσο την ακαμψία όσο και την απορρόφηση κραδασμών

Το Πανεπιστήμιο του Surrey συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Hopkins για να παράγει ένα νέο υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά αυτοκίνητα. Το νέο υλικό μπορεί να ανεχθεί έντονους κραδασμούς, έχει επίσης αξιοσημείωτη επίδραση στην καταστολή θορύβου (εξουδετέρωση θορύβου, υγρασία).

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν ως υλικά ίνας πολυστρωματικές τρισδιάστατες υφαντικές τεχνολογικές υφαντικές δομικές σύνθετες υφαντικές ύλες (3D υφαντά σύνθετα τεχνικά υφάσματα), η διάταξη κάθε στρώματος υλικού καθιστά το μεσαίο στρώμα της κλωστοϋφαντουργίας ενεργό και το εξωτερικό στρώμα υλικού παραμένει άκαμπτο, έτσι ώστε η περίπτωση υψηλής ακαμψίας μπορεί επίσης να επιτύχει καλό αποτέλεσμα απορρόφησης κραδασμών.

Τέτοιες ιδιότητες υλικών είναι σπάνιες στα συμβατικά υλικά, επειδή η αυξημένη ακαμψία σημαίνει μικρότερη κινητικότητα εσωτερικών σωματιδίων, που αποδυναμώνει την επίδραση της απορρόφησης κραδασμών. Αντίθετα, ενώ διασφαλίζεται η απορρόφηση κραδασμών, η ακαμψία θα εξασθενίσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλά μέταλλα έχουν μεγάλη ακαμψία, αλλά χαμηλή απορρόφηση κραδασμών, και ο αφρός έχει καλή απορρόφηση κραδασμών, αλλά όχι υψηλή ακαμψία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η νέα εφεύρεση των ερευνητών είναι εντυπωσιακή και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κατασκευή πολλών προϊόντων, ειδικά εκείνων που χρειάζονται τόσο ακαμψία όσο και απορροφητικότητα των κραδασμών.

Φανταστείτε να κατασκευάζετε εξαρτήματα από λαμαρίνα με νέα υλικά αντί για παραδοσιακό χάλυβα και αλουμίνιο και το εσωτερικό του θαλάμου θα ήταν πιο ήσυχο καθώς το όχημα κινήθηκε. Σήμερα, οι εταιρείες αυτοκινήτων υιοθέτησαν μεγάλο αριθμό ηχομονωτικών υλικών για να εξασφαλίσουν ότι οι επιβάτες δεν θα διαταραχθούν από θόρυβο και κραδασμούς.

Ωστόσο, αυτό πρέπει να θυσιάσει τη συνολική απόδοση του οχήματος και οικονομία καυσίμου, η εισαγωγή του ηχομονωτικού υλικού δεν θα επηρεάσει μόνο την απόδοση του οχήματος, αλλά επίσης να μειώσει το χώρο μέσα στο αυτοκίνητο. Ωστόσο, η υιοθέτηση τρισδιάστατων υφασμένων δομικών σύνθετων υφασμάτων μπορεί όχι μόνο να επιτύχει το στόχο μείωσης του βάρους του οχήματος, αλλά και να βελτιώσει τον εσωτερικό χώρο. Επιπλέον, το υλικό είναι πολλά υποσχόμενο, κυρίως λόγω της υψηλής αντοχής του στη θερμοκρασία.

Στο ερευνητικό έγγραφο, δήλωσε: "εκτός από την απόσβεση και 13 άλλες μηχανικές ιδιότητες, το υλικό της 3D υφαντικής δομής αντιπροσώπευε τη ρευστότητα, τη θερμική μεταφορά και την αντίσταση σε υψηλή θερμοκρασία του προσαρμοσμένου υγρού, που θα μπορούσε να προσφέρει πολλαπλές λειτουργίες για μελλοντικές μελέτες . "