Βασική γνώση της εκτύπωσης βαμβακιού

- Mar 23, 2019-

Βασική γνώση της εκτύπωσης βαμβακιού

  Προετοιμασία των μοτίβων λουλουδιών

1. Μέγεθος λουλουδιού

Ανεξάρτητα από το είδος του υφάσματος που έχουμε λάβει, πρώτα πρέπει να εξετάσουμε το μέγεθος του ανακυκλωμένου υφάσματος. Το λεγόμενο μέγεθος ανακύκλωσης αναφέρεται στην απόσταση του ίδιου μοτίβου σε έναν κύκλο στην κατεύθυνση μήκους (γεωγραφικό μήκος). Το συμβατικό μέγεθος είναι 64CM ένας κύκλος, δηλαδή, η κοινή περιστροφική εκτύπωση οθόνης. Προς το παρόν, η πιο προηγμένη εισαγόμενη περιστροφική μηχανή εκτύπωσης οθόνης έχει αυξήσει το μέγεθος των 81.7cm, 91.4cm και 101.8cm. Επιπλέον, το μέγεθος ανακύκλωσης μπορεί να εκτυπωθεί μόνο με εκτύπωση επίπεδης οθόνης. Η άλλη διαφορά μεταξύ της εκτύπωσης κυκλικής οθόνης και της εκτύπωσης επίπεδης οθόνης είναι ότι η απόδοση της εκτύπωσης επίπεδης οθόνης είναι χαμηλή, αλλά η επίδραση της εκτύπωσης των λουλουδιών, των μορφών και των στρώσεων moire είναι εμφανής, οπότε η επεξεργασία το κόστος είναι υψηλότερο.

 

2. Ταίριασμα χρωμάτων

 

Η εκτύπωση συχνά δεν αποτελείται από πολλά χρώματα. Μπορούμε απλώς να μετρήσουμε τον αριθμό των μπατονιών. Όταν υπάρχουν λουλούδια, το επίπεδο Moire θα πρέπει να κρίνεται από επαγγελματίες ή εργοστάσια. Δεν πρέπει να πηδήσουμε σε συμπεράσματα, διότι περιλαμβάνει και την προσφορά μας. Ένα χρώμα στο μοτίβο ονομάζεται σύνολο χρωμάτων. Συνήθως υπάρχουν πολλά σύνολα χρωμάτων. Πρέπει να κάνουμε την ίδια ποσότητα οθόνης πριν την εκτύπωση. Η μηχανή εκτύπωσης στρογγυλής οθόνης μπορεί να εκτυπώσει 16 σετ χρωμάτων. Η εκτύπωση επίπεδης οθόνης δεν περιορίζεται ανάλογα με το μέγεθος των λουλουδιών. Ο αριθμός των συνόλων χρωμάτων δεν είναι γενικά μεγαλύτερος από 12 σύνολα. Αυτό σχετίζεται επίσης με τον εξοπλισμό εκτύπωσης στα εργοστάσια εκτύπωσης και βαφής. Πριν από την παραλαβή των εντολών, πρέπει να ρωτήσουμε με σαφή

 

3. Επιλογή βαφών

 

Η βαμβακερή εκτύπωση χωρίζεται συνήθως σε Αδρανή εκτύπωση και Εκτύπωση χρωστικών ουσιών. Συνήθως μπορούμε να κρίνουμε από την αίσθηση του χεριού. Η ενεργή εκτύπωση είναι πολύ απαλή. Το νερό μπορεί να διεισδύσει πολύ γρήγορα στα μέρη με μοτίβο. Η εκτύπωση χρωμάτων αισθάνεται πιο σκληρή και το νερό στα τμήματα με μοτίβο δεν είναι εύκολο να διεισδύσει. Φυσικά, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε διάλυμα λεύκανσης ή απολύμανσης για απλές δοκιμές. Στο νερό λεύκανσης, ο αποχρωματισμός είναι η ενεργή εκτύπωση. Τι είδους εκτύπωση απαιτείται ακόμα από τον πελάτη. Η ενεργή διαδικασία εκτύπωσης είναι περισσότερο, το συνολικό κόστος είναι υψηλότερο από την εκτύπωση χρωμάτων και η αντιδραστική εκτύπωση ευθυγραμμίζεται με το σημερινό παγκόσμιο θέμα προστασίας του περιβάλλοντος


Προετοιμασίες για τη δικτύωση

 

Αφού αποφασίσουμε αν πρόκειται για εκτύπωση σε περιστροφική οθόνη ή για εκτύπωση επίπεδης οθόνης, πρέπει να κάνουμε την κατασκευή οθόνης. Αυτό είναι το έργο των εργοστασίων εκτύπωσης και βαφής. Έχουμε λίγη κατανόηση. Συνήθως, τα εργοστάσια χωρίζουν το χρώμα σύμφωνα με το πρότυπο και το δείγμα από τον υπολογιστή, παράγουν ολόκληρο το εφέ χρώματος, κάνουν μικρές επιγραφές και αρχίζουν να κατασκευάζουν μεγάλη οθόνη μετά την αποτύπωση των πελατών επιβεβαιώνοντας και προετοιμάζοντας την εκτύπωση.

 

Διαδικασίες εκτύπωσης

 

1. Κοινές Διαδικασίες

 

Όπως και η προεπεξεργασία βαμμένων υφασμάτων (βλ. Βασικές γνώσεις βαφής), πριν από την εκτύπωση, πρέπει να υποβληθούν σε τραγούδια, απολέπιση, πλύσιμο, λεύκανση, μερσερισμό και βαφή. Ωστόσο, ο ρυθμός συρρίκνωσης των υφασμάτων από μερσεριζέ θα είναι πολύ υψηλός. Μετά τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, μπορούμε να εκτυπώσουμε τα μερσερισμένα υφάσματα. Η εκτύπωση σε επίπεδη οθόνη ή η εκτύπωση επίπεδης οθόνης είναι πολύ αναποτελεσματική, συνήθως 20-30 μέτρα ανά λεπτό και ο χρόνος προετοιμασίας πριν την εκτύπωση είναι πολύ μεγάλος. Η περιστροφική εκτύπωση οθόνης είναι γενικά 40-50 μέτρα ανά λεπτό. Η απλή εκτύπωση μοτίβου μπορεί να φτάσει τα 80 μέτρα ανά λεπτό, γεγονός που δείχνει την αποτελεσματικότητα.

 

2. Η διαφορά μεταξύ των επιχρισμάτων και της τελικής επεξεργασίας εκτύπωσης

 

Η εκτύπωση χρωμάτων είναι μια φυσική λειτουργία. Μετά την εκτύπωση, είναι απαραίτητο να ψήνετε και να διορθώσετε το χρώμα για να βελτιώσετε την αντοχή του χρώματος. Πολλά εργοστάσια έχουν παραλείψει αυτή τη διαδικασία για να μειώσουν το κόστος. Το εφέ αντοχής δεν είναι πολύ μεγάλο σε σύγκριση με το ανοιχτό χρώμα. Μετά το ψήσιμο, εφ 'όσον το σχέδιο είναι μαλακό, μπορεί να διεξαχθεί και η χάραξη και συρρίκνωση σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών, ενώ μπορεί επίσης να γίνει έλεγχος και συρρίκνωση του τελικού προϊόντος. Συσκευασία.

 

Η ενεργή εκτύπωση είναι μια χημική αντίδραση. Πρόκειται για μια διαδικασία συνδυασμού αντιδραστικών χρωμάτων και βαμβακερών ινών. Η αρχή είναι ότι υπό ορισμένες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, η επόμενη διαδικασία εκτύπωσης είναι ατμός. Σε αυτή τη διαδικασία, οι περισσότερες από τις βαφές και οι ίνες αντιδρούν και οι περίσσεια χρωστικών και διάφοροι πολτοί καταλύτη στην εκτύπωση αφαιρούνται σε πλύσιμο με νερό. Ακολουθεί η συμβατική διαδικασία μαλάκυνσης, προ-συρρίκνωσης, καλανδράσεως, αλλά επίσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη για λειτουργικό φινίρισμα όπως αντι-ακάρεα και αντιβακτηριακή αγωγή, τρεις αντι-κατεργασίες, φινίρισμα επιβραδυντικών φλόγας κ.ο.κ.

 

Επί του παρόντος, υπάρχουν νέες εξελίξεις στην εκτύπωση βαφών. Νέες υπερ-μαλακές επιστρώσεις και υψηλές επιφάνειες αντοχής στην ηλιακή ακτινοβολία έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί ευρέως. Πολλά προϊόντα εκτύπωσης βαφής έχουν περάσει τη δοκιμή του OeKe-Tex 100 στην Ευρώπη. Τα προϊόντα αντιδραστικής εκτύπωσης χρησιμοποιούνται στην ένδυση,