Πώς μπορούν να σπάσουν τα ρούχα από λινά

- Apr 27, 2018-

1, τα ρούχα από λινό είναι κατασκευασμένα από την λεπτή και τρυφερή ίνα υγιεινής φροντίδας και το πλύσιμο δεν πρέπει να τρίβεται σε ακατέργαστα αντικείμενα και να πλένεται με το πλυντήριο. Τα ρούχα πρέπει να βυθιστούν στο κρύο νερό για 5-10 λεπτά και η χαμηλή πούδρα πλυσίματος αφρού ή ουδέτερο σαπούνι γίνεται με το ειδικό απορρυπαντικό μεταξιού. Το ίδιο ισχύει και για το σαμπουάν. Το μεταξωτό φόρεμα ξεπλένεται επανειλημμένα σε καθαρό νερό.

2, τα ρούχα από λινό δεν πρέπει να πλένονται μετά το πλύσιμο του ήλιου και δεν είναι κατάλληλα για ξήρανση με στεγνωτήριο. Γενικά, θα πρέπει να στεγνώσει σε δροσερό και αεριζόμενο μέρος. Επειδή οι υπεριώδεις ακτίνες στον ήλιο μπορούν να προκαλέσουν κιτρίνισμα, ξεθώριασμα και γήρανση των μεταξωτών υφασμάτων. Επομένως, δεν είναι κατάλληλο να περιστρέψετε το μετάξι μετά το πλύσιμο. Θα πρέπει να ανακινείται απαλά ανοικτά, στραμμένο προς τα έξω και να ξεκουράζεται, ξήρανση έως 70%, και στη συνέχεια σιδέρωμα ή κούνημα.

3, οι αντιρυτιδικές ιδιότητες των ενδυμάτων από λινάρι είναι ελαφρώς χειρότερες από εκείνες των χημικών ινών, οπότε υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι "η ρυτίδα δεν είναι πραγματικό μετάξι". Μετά το πλύσιμο, τα ρούχα είναι τσαλακωμένα και σιδερωμένα ώστε να είναι τακτοποιημένα, κομψά και όμορφα. Όταν τα ρούχα σιδερώνονται, κρεμάστε τα ρούχα σε 70% ξηρά και ψεκάστε το νερό ομοιόμορφα. Ψεκάστε τα για 3 έως 5 λεπτά και η θερμοκρασία σιδερώματος θα πρέπει να ελέγχεται κάτω από 150 C. Το σίδερο δεν πρέπει να πιέζεται απευθείας στο μετάξι για να αποφύγετε την αύρα.