Λινό Μπλούζα vs Βαμβάκι---Η οποία είναι καλύτερη σε αυτό το καλοκαίρι

- Jun 20, 2020-

Λοιπόν, κανονικά, όταν ο Ιούλιος κυλά γύρω, μιλάμε για φθινοπωρινή μόδα και τυλίγοντας ζεστό με στυλ, αλλά καθώς αυτό το ένδοξο κύμα ζέστης επιβραδύνει λίγο σημάδι του τερματισμού οποτεδήποτε σύντομα, σκεφτήκαμε ότι χρειαζόμαστε μια αναπνεύσιμη και εξαερισμού χαλαρή μπλούζα ...

Linen Blouse

Λινό vs Βαμβάκι


Πιο συγκεκριμένα, ποιο είναι το καλύτερο ύφασμα για την επιβίωση αυτής της κατακλυσμιαίας ζέστης του καλοκαιριού;


Τι είναι το λινό τέλος πάντων;

Το λινό είναι μια φυσική ίνα που γίνεται από τους μίσχους του φυτού λιναριού. Πιστεύεται ότι τα σεντόνια χρησιμοποιούνταν για να φτιάχνουν ρούχα ήδη από την Αρχαία Αίγυπτο, πριν από 4000 χρόνια. Αλλά ήταν το Μπέλφαστ που έγινε η πρωτεύουσα λινό του κόσμου, όταν παρήγαγε τα περισσότερα λινά κατά τη διάρκεια της βικτωριανής εποχής.


Πώς διαφέρει αυτό από το βαμβάκι;


Λοιπόν, το βαμβάκι είναι μια άλλη όλος-φυσική ίνα που αυξάνεται ως χνούδι γύρω από τους σπόρους του φυτού βαμβακιού. Είναι τότε περιστρέφεται σε νήμα που θα χρησιμοποιηθεί για να υφάνει ύφασμα για την κατασκευή ρούχων. Ήταν κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής εποχής των βαμβακιού που πραγματικά ήρθε στο δικό του ως ένα δημοφιλές ύφασμα.


Γιατί το λινό είναι καλύτερο από το βαμβάκι;

Το λινό είναι ένα ιδιαίτερα αναπνεύσιμο ύφασμα, και είναι απορροφήσιμο επίσης. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνετε πιο δροσερά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και κάθε υγρασία που παράγεται είναι γρήγορα κακό μακριά. Αυτό κάνει το λινό ιδανικό για το καλοκαίρι και την εργασία σε γραφεία χωρίς κλιματισμό (αισθανόμαστε τον πόνο σας).


Λινό συμβαίνει επίσης να είναι 30% ισχυρότερη από το βαμβάκι και συμβαίνει να διαρκέσει πολύ περισσότερο, μιλάμε χρόνια περισσότερο εδώ. Τα πουκάμισα βαμβακιού τείνουν να αισθανθούν ομαλά και μεταξένια όταν νέα αλλά μπορούν να χάσουν εκείνη την μαλακή αφή με την πάροδο του χρόνου ενώ τα πουκάμισα λινού τείνουν να βελτιωθούν με την ηλικία.


Γιατί λοιπόν μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το βαμβάκι είναι το καλύτερο ύφασμα μπλούζα;

Μερικές φορές το λινό είναι λίγο πάρα πολύ καλό στο να σας κρατά δροσερούς που δεν είναι μεγάλο όταν περπατάτε από την κατακλυσμιαία θερμότητα έξω στο παγωμένο κλιματιζόμενο γραφείο, ναι, θα παγώσετε πιθανώς. Το λινό δεν είναι σε θέση να μονώσει καθώς επίσης και το βαμβάκι επειδή είναι τόσο αναπνεύσιμο, και μερικοί άνθρωποι παραπονιούνται για την αμυλούχα scratchy αίσθηση ενός νέου πουκάμισου λινού.


Το άλλο επιχείρημα από το βαμβάκι ομάδας είναι ότι το λινό είναι δύσκολο να συνεχίσει καλό. Θα υπάρξουν ρυτίδες και πολλά από αυτά. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια χαρά για μια έξυπνη περιστασιακή υπόθεση, αλλά ίσως καλύτερα να διατηρούνται από επίσημες συνεδριάσεις και περιπτώσεις.


Σωστά, οπότε το λινό είναι η καλύτερη επιλογή για μπλούζα;

Πιστεύουμε ότι αυτό είναι εντελώς κάτω στην προσωπική προτίμηση και όπου θα φοράτε το φόρεμα, αλλά το λινό είναι μια φανταστική επιλογή για χαλαρά περιβάλλοντα και έξυπνες casual εκδηλώσεις. Το λινό είναι ένα εξαιρετικό all-rounder και αρκετά ευπροσάρμοστο για να φορεθεί με chinos, τζιν και ακόμη και αθλητικά παντελόνια για αυτό το χαλαρό βλέμμα.


Δεδομένου ότι το λινό βελτιώνεται με την ηλικία και διαρκεί τόσο πολύ, αξίζει σίγουρα σε μια υψηλής ποιότητας μπλούζα που θα μείνει η σειρά μαθημάτων. Τα καλά νέα είναι ότι το λινό είναι εύκολο να φροντίσει για, δεν χρειάζεται ακριβό στεγνό καθάρισμα και ένα γρήγορο σίδηρο όταν η υγρασία είναι περισσότερο από αρκετή για να κρατήσει εκείνες τις ρυτίδες στο ελάχιστο.


https://www.lancaifashion.com/cotton-and-linen-clothing/linen-blouse/linen-blouses-for-ladies.html