Η νέα κασσίτερος πυριτίου της τεχνολογίας - καρό πουκάμισα είναι εκτός μόδας

- Jan 04, 2019-

Τα μπλουζάκια, τα μπλουζάκια και τα τζιν φαίνεται να έχουν γίνει πρότυπα είδη μόδας για τους προγραμματιστές κάτω από το γελοιοποίηση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.


Αυτό δεν είναι χωρίς λόγο.


Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για τους οποίους οι προγραμματιστές προτιμούν αυτά τα στυλ. Εκτός από τη δυνατότητα να φορεθούν για την καθημερινή εργασία, η οικειότητα και η άνετη άνεση δεν τους αποσπούν την προσοχή από το έργο στο χέρι σε αυτή τη χαλαρή σιλουέτα. Άλλοι προγραμματιστές την βλέπουν ως επέκταση της νεολαίας τους, μετά από όλα, και το πιο κοντινό πράγμα στα σχολεία τους.


"T-shirts, hoodies, τζιν ..." Εξακολουθείτε να τα βλέπετε να φοριούνται από προγραμματιστές και μηχανικούς ", λέει ένας εργολάβος της τεχνολογίας που εργάζεται στην κοιλάδα του πυριτίου." Είναι περήφανοι για το πού δουλεύουν, οπότε υπάρχει πολλή εταιρεία λογότυπα στα ρούχα τους ".


Φαίνεται σαν ένα σκληρό στυλ να τινάξει και ενώ οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν μάχεται έξω στον κόσμο των επιχειρήσεων, για μεγάλο χρονικό διάστημα οι υπάλληλοί τους δεν ένοιωσαν να φορούν το ίδιο γενικό μπλουζάκι με όλους τους άλλους. Όμως, καθώς η βιομηχανία τεχνολογίας έχει αγκαλιάσει τη μόδα τα τελευταία χρόνια, αυτή η παραδοσιακή "σιλικόνης κοιλάδα chic" έχει εξελιχθεί σε μια νέα έκδοση του σχεδιαστή έναντι πολυτελών πουκάμισων και κοστούμι.


Αυτή η εξέλιξη είναι από την κορυφή προς τα κάτω, όπως εξηγείται από την "executive suite" των εταιρειών τεχνολογίας. Ο ιδρυτής και γενικός σύμβουλος του Facebook, ο zuckerberg φορά συνήθως ένα T-shirt και τζιν σε F8 και Oculus προγραμματιστές, ενώ η Sundar Pichai της Google συχνά φοράει αθλητικά σορτς και αθλητικά παπούτσια για συναντήσεις με φωτιά και βασικές ομιλίες.


Παρόλο που μπορεί να μοιάζει ακόμα με το παραδοσιακό στυλ "κοιλάδας πυριτίου", αυτές είναι προσεκτικά επιμελημένες ACTS.Mr. Το T-shirt του Zuckerberg, για παράδειγμα, ήταν στην πραγματικότητα από την Ιταλική πολυτελή ετικέτα Brunello Cucinelli, ενώ ο κ. Pichai φορούσε τα πάνινα παπούτσια Lanvin. Άλλα προσυπογράφουν την αναβάθμιση της μόδας στον ιδρυτή της Apple, Steve Jobs, που γύρισε μαύρα turtlenecks και Levi's σε εικονικές στολές σχεδιασμένες από Ιαπωνικά σχεδιαστής issey miyake.


Καθώς περισσότεροι νέοι άνδρες εντάσσονται στις τάξεις της κοιλάδας του πυριτίου, ο αριθμός των προγραμματιστών που ενδιαφέρονται για μάρκες σχεδιαστές και σχέδια πολυτελείας ή co-branding αυξάνεται.


Σύμφωνα με την PayScale, η μέση ηλικία των εργαζομένων σε μήλο το 2018 θα είναι 31, η Google θα είναι 30 και το Facebook και το LinkedIn θα είναι 29, το οποίο είναι πλέον μία από τις κύριες δυνάμεις των πολυτελών δαπανών.Στην Κίνα, ήδη από το 2017, των ειδών πολυτελείας ήταν ελαφρώς υψηλότερο από εκείνο των γυναικών στο 51% και ο μεγάλος αριθμός ανδρών εργαζομένων σε επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας ταιριάζει με αυτή την τάση.


"Οι ελίτ της κοιλάδας του πυριτίου χρειάζονται ένα φρέσκο ​​προϊόν", δήλωσε ο Brunello Cucinelli, διευθύνων σύμβουλος του Brunello Cucinelli. "χρειάζονται συμβουλές.


Ενώ είναι δελεαστικό να απεικονίσουν τις εταιρείες τεχνολογίας και τους υπαλλήλους τους όσον αφορά τα ακροβατικά ακροβατικά, υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτές τις μέρες που ωθούν πίσω εκείνο το στερεότυπο. Ο αντιπρόσωπος του Twitter Jack Dorsey, για παράδειγμα, έχει εκφράσει προηγουμένως την προτίμησή του για τα πουκάμισα Dior Homme. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της μάρκας Marissa Mayer προτιμά τον σχεδιαστή Alexander McQueen.


Η Victoria Hitchcock, σχεδιάστρια της εταιρίας συμβουλευτικής μόδας Victoria Hitchcock Style, παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης μόδας για τεχνικούς υπαλλήλους της Apple, του Facebook, της Google και άλλων εταιρειών για σχεδόν 20 χρόνια. Διαπίστωσε ότι αυτό το νέο στυλ ένδυσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους στην κοιλάδα του πυριτίου που συχνά συναντώνται με εξωτερικούς πελάτες, ταξιδεύουν έξω από την κοιλάδα του πυριτίου ή έχουν διοικητικούς στόχους.


"Αυτό είναι περισσότερο μια οπτικοποίηση για το τι σημαίνει", είπε ο Hitchcock. "σημαίνει ότι θα πάω σε πολλά διαφορετικά ομιλούντα γεγονότα και συναντώ σπουδαίους ανθρώπους και θα φωτογραφηθούν και θα μπω σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Για άλλους, η ιδέα είναι να φτιάξω τα τεχνικά ρούχα λίγο πιο εξελιγμένα.


Hitchcock προσπαθεί επίσης να κάνει τους πελάτες της όσο πιο μακριά από τα Vans και τα Allbirds και άλλες δημοφιλείς μάρκες μόδας όσο το δυνατόν. Κατά την άποψή της, αυτοί οι νέοι καταναλωτές που μεγάλωσαν στην κοιλάδα του πυριτίου έχουν υψηλούς μισθούς και μπορούν να αντέξουν οικονομικά το κόστος των σχεδιαστών.


Τα σήματα είναι ένας άλλος οδηγός αυτής της αλλαγής.


Τον Μάιο του 2018, η Hermes άνοιξε το 34ο κατάστημά της στην αμερικανική αγορά στο εμπορικό κέντρο Stanford στην κοιλάδα του πυριτίου και δύο άλλες γαλλικές μάρκες πολυτελείας Louis Vuitton και Cartier άνοιξαν επίσης νέα καταστήματα κοντά.


Επιπλέον, η γαλλική ένωση εμπόρων πολυτελών ειδών Comm Colbert στην κοιλάδα του πυριτίου, 2017 έως 50 εταιρείες σε ιδρυτές της κοιλάδας πυριτίου και επιχειρηματίες κεφαλαίων που εκδόθηκαν τον Δεκέμβριο του 2018 κατόπιν πρόσκλησης του Παρισιού και τους έδειξε γύρω από το εργαστήριο της βιομηχανίας ειδών πολυτελείας, Τα γαλλικά αρώματα, τα δερμάτινα είδη, τα κρασιά και τις επαγγελματικές γνώσεις στον τομέα του αυτοκινήτου και ούτω καθεξής, τους καλούν επίσης να συμμετάσχουν στο σεμινάριο που διοργανώνουν οι συνδυασμένες μάρκες.


Αυτές οι προσπάθειες μπορεί να είναι πιο δημοφιλείς από ποτέ, καθώς οι καλώς απασχολούμενοι τεχνολογικοί εργάτες αντιμετωπίζουν μια μόδα αφυπνίσεις.

"Τώρα, περισσότεροι άνθρωποι λένε" θέλω να ξεχωρίσω "ή" δεν θέλω να μοιάζω με όλους τους άλλους ", δήλωσε ο Hitchcock.


Βοηθά επίσης τις εταιρείες τεχνολογίας να αναπτύξουν εταιρικές πολιτικές που ενθαρρύνουν την αυτο-έκφραση.

Το σημερινό Facebook έχει έναν βασικό κανόνα για τους κώδικες φόρεμα των εργαζομένων: να είστε οι ίδιοι. Η Janelle Gale, αντιπρόεδρος του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, δηλώνει ότι θέλει να είναι οι υπάλληλοι που είναι, και ενώ αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάποιους που φαίνονται μάλλον μπερδεμένοι, άλλοι το κάνουν.


Για να εφαρμόσουν περαιτέρω αυτόν τον κανόνα, κάποιοι υπάλληλοι του Facebook δημιούργησαν ακόμη και έναν κοινωνικό σύλλογο Fashion @, όπου οι άνθρωποι μπορούν να μοιράζονται συμβουλές, αγαπημένες στολές μόδας και μάρκες με βάση τα κοινά τους ενδιαφέροντα.

"Όταν έρχεστε στο Facebook, δεν πρόκειται να είστε μια ενιαία« έκδοση »κάτι», είπε ο Gale. "από τον τρόπο που επικοινωνείτε με τον τρόπο που ντυθείτε, θέλει να βασίζεστε σε αυτό που πραγματικά σκέφτεστε".