Οι τέσσερις πιο hot τάσεις της μόδας στην αγορά ενδυμάτων το 2018

- Dec 18, 2018-

Τάση 1: Εκτύπωση με λεοπάρδαλη

Η εκτύπωση Leopard έχει γίνει μια εικονική παρουσία στον κόσμο της μόδας το 2018. Μπορεί να δει σε όλα σχεδόν τα ρολόγια μόδας, τα παλτά, τα φορέματα, τα παπούτσια, τα αξεσουάρ, ακόμα και τα παιδικά ρούχα και τα ανδρικά ενδύματα.

Το 2018, ο αριθμός των εκτυπώσεων λεοπάρδαλης στην αγορά ενήλικων γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 24% ετησίως. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα παπούτσια λεοπάρδαλης ήταν τα πιο δημοφιλή, αντιπροσωπεύοντας το 32% της αγοράς.

Ακολουθώντας την τάση, οι λιανοπωλητές όπως το Topman, το River Island και η ASOS δημιούργησαν επίσης σχέδια για τους άνδρες. Οι πελάτες του Topman όπως οι εκτυπώσεις από ζέβρα και φίδι και τα πουκάμισα είναι τα αγαπημένα τους.


Τάση 2: φυσική τσάντα (το καλοκαίρι του 2018 πρέπει)

Με τη βελτίωση της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι λιανοπωλητές δίνουν μεγάλη προσοχή στη βιωσιμότητα των προϊόντων και τα προϊόντα που παράγονται από πρώτες ύλες γίνονται όλο και περισσότερο αποδεκτά από τους ανθρώπους.

Το 2018, ένας μεγάλος αριθμός τσαντών από μπαμπού, τσάντες χειρός και τσάντες από άχυρο εμφανίστηκαν στο Instagram.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2018, η διαφήμιση που σχετίζεται με την τσάντα από φυσικό υλικό αυξήθηκε κατά 123%, με μια μέση διαφημιστική έκπτωση 35%, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο η διαφήμιση που σχετίζεται με τσάντες από φυσικό υλικό αυξήθηκε κατά 249% μέση διαφημιστική έκπτωση 42%, με ετήσια αύξηση 249%.

Όσον αφορά τις μεταβολές των υλικών, οι τσάντες από λυγαριά είναι οι καλύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι μπαμπού υφασμένες σακούλες απολαμβάνουν την υψηλότερη έκπτωση.

 

Τάση 3: Ενδύματα Unisex

Οι τάσεις της μόδας για το 2018 αποκαλύπτουν ότι οι λιανοπωλητές προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες στάσεις προς το φύλο. Γρήγοροι γίγαντες της μόδας, όπως η ASOS, η Zara και η H & M, έχουν ξεκινήσει τις δικές τους ουδέτερες συλλογές.

Στους διαδρόμους μόδας, όπου 64 μοντέλα έχουν αναγνωριστεί ως τρανσέξουαλ ή ομοφυλόφιλοι, οι ομάδες LGBTQ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανσέξουαλ, μη ετεροφυλόφιλοι ή άνθρωποι που δεν αναγνωρίζονται με το φύλο της γέννησής τους) έχουν κερδίσει την προσοχή και την αποδοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2018 η πολυτελής αγορά κυριάρχησε στην αγορά ειδών ένδυσης που δεν ανήκει στο φύλο του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ οι λιανικές πωλήσεις υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεύουν το 53,4% του μεριδίου αγοράς, η μαζική αγορά αντιπροσωπεύει το 31,5% και άλλες αγορές 15,1 %.

Η ASOS βρίσκεται στο προσκήνιο της μαζικής αγοράς επί του παρόντος και η Collusion είναι η τελευταία συλλογή ουδέτερη από πλευράς φύλου η οποία αντιπροσωπεύει το 43% της προσφοράς των σχετικών προϊόντων. Ενώ η GAP και η H & M ξεκίνησαν το denim ουδέτερο φύλο το 2017, ούτε η μάρκα ξεκίνησε μια νέα γραμμή το 2018.

Ο John Lewis αποκάλυψε ότι τα παιδικά ρούχα κάτω από το πολυκατάστημα του δεν θα χωρίζονται πλέον από το φύλο.


Τάση 4: παπούτσια βαρετή μπαμπά

Οι γυναίκες μεταβαίνουν από ψηλά τακούνια σε πάνινα παπούτσια καθώς αναζητούν άνεση στα ρούχα τους. Οι άνθρωποι δεν φορούν μόνο παπούτσια για άσκηση, φορούν τους στη δουλειά.

Το 2018, μάρκες πολυτελείας και διασημότητες δρόμου πρόσθεσαν καύσιμα στη φωτιά, με τα πάνινα παπούτσια να γίνονται μια σημαντική τάση στην αγορά παπουτσιών. Μπορείτε να βρείτε σχεδόν κάθε blogger με ένα πλοίο φορτωμένο με παπούτσια Triple S της συσκευής balenciaga ή FILA Disruptor 2.

Οι λιανοπωλητές της αγοράς μαζικής παραγωγής κινούνται προς τα εμπρός για να ενσωματώσουν αυτήν την τάση στις δικές τους μάρκες. Γρήγορα εμπορικά σήματα όπως η Zara, το Topshop και το Pretty Little Thing ξεκίνησαν τις συλλογές τους στις αρχές Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, ο αριθμός των αθλητικών ενδυμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε εμάς είναι 200% υψηλότερος από το 2017, λόγω της δημοτικότητας των εκπαιδευτών.