Ποια φορέματα είναι καλύτερα - Βαμβάκι έναντι πολυεστέρα

- Jun 20, 2020-

Παρακάτω παρέχουμε μερικές γενικές πληροφορίες σχετικά με τους 2 διαφορετικούς τύπους υφασμάτων, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποια επιλογή είναι η καλύτερη για εσάς.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΙ

Το βαμβάκι υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια και η δημοτικότητά του στη βιομηχανία ενδυμάτων δεν μειώνεται. Όχι μόνο συμβαίνει φυσικά, είναι επίσης μια πιο μαλακή επιλογή από τα ενδύματα από πολυεστέρα. Επιπλέον, το συμβατικό βαμβάκι Ringpun VS είναι η πιο απαλή επιλογή όλων και είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους εκτυπωτές οθόνης και στους διακοσμητές.

Linen Blouse

Πρόσθετα πλεονεκτήματα για την επιλογή βαμβακιού είναι ότι είναι αναπνεύσιμο (να μην συγχέεται με την υγρασία), άνετο και είναι σήμερα η πιο προσιτή επιλογή (προς το παρόν). Το βαμβάκι είναι ένα εμπόρευμα και μπορεί να κυμαίνεται στην τιμή, αλλά σήμερα χάνει τον πολυεστέρα στην τιμή. Το βαμβάκι είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για εκείνους με ευαίσθητο δέρμα, καθώς το οργανικό βαμβάκι παρασκευάζεται χωρίς τη χρήση εντομοκτόνων, φυτοφαρμάκων και χημικών. Για πολλούς, τα μειονεκτήματα στη χρήση βαμβακιού ξεπερνούν κατά πολύ τα μειονεκτήματα.

https://www.lancaifashion.com/cotton-and-linen-clothing/linen-dress/women-linen-and-cotton-dress.html


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡ;

Έχοντας δημιουργηθεί τη δεκαετία του 1940, ο πολυεστέρας υπήρχε για περισσότερο από μισό αιώνα. Όπως το βαμβάκι, είναι μια ολοένα και πιο δημοφιλής επιλογή στη βιομηχανία ενδυμάτων. Τα ενδύματα πολυεστέρα είναι πιο ανθεκτικά στις ρυτίδες από το βαμβάκι, εξασθενίζουν λιγότερο και είναι μακράς διαρκείας και ανθεκτικά. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για έναν εργαζόμενο εστιατορίου που χρειάζεται ένα σκληρό πουκάμισο για να αντέξει πολλές φθορά και πλύσιμο και επειδή ο πολυεστέρας είναι λιγότερο απορροφητικός από το βαμβάκι, είναι επίσης πιο ανθεκτικός στους λεκέδες. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές απορρόφησης υγρασίας για απόδοση και αθλητική φθορά, που απλά δεν διατίθενται σε 100% βαμβάκι. Στο πίσω μέρος, ο πολυεστέρας είναι πιο πιθανό να έχει τρεξίματα και τράβηγμα, αλλά όσον αφορά την ανθεκτικότητα, είναι βέλτιστο.

Polyester Dress

https://www.lancaifashion.com/polyester-clothing/black-v-neck-summer-bodycon-dress.html


ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ: COTTON VS POLYESTER

Μερικοί λένε ότι το καλύτερο και των δύο κόσμων είναι ένα μείγμα από 50% βαμβάκι και 50% πολυεστέρα. Αυτά τα μπλουζάκια 50/50 είναι γενικά λιγότερο ακριβά από το 100% βαμβάκι, αλλά εξακολουθούν να έχουν την απαλότητα που μπορείτε να βρείτε σε 100% βαμβακερά ρούχα. Ακόμα καλύτερα, επειδή αυτά τα πουκάμισα είναι 50% πολυεστέρας, θα βρείτε αυξημένη ανθεκτικότητα και ένα πιο μακρόχρονο ένδυμα.


Εάν επιλέγετε ρούχα για τις ανάγκες εκτύπωσης οθόνης, ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι τι είδος μελανιού θα χρησιμοποιηθεί. Δεν δημιουργούνται όλα τα μελάνια ίδια, και ως εκ τούτου, πρέπει να προσδιορίσετε εάν το μελάνι σας είναι συμβατό με τα ρούχα σας.


Ένας καλός κανόνας είναι ότι 100% βαμβακερά πουκάμισα μπορούν να εκτυπωθούν χρησιμοποιώντας τα περισσότερα υφάσματα μελάνης (δηλαδή, με βάση το νερό και πλαστιστόλη). Ωστόσο, εάν εκτυπώνετε σε μίγματα πολυεστέρα ή πολυεστέρα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή του μελανιού σας ή τον προμηθευτή της οθόνης σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε καλοί να πάτε στο τμήμα μελανιού.


Στο τέλος, είναι βαμβάκι έναντι πολυεστέρα;

Τελικά, δεν υπάρχει μια σωστή απάντηση όταν πρόκειται για το «καλύτερο» υλικό για ρούχα. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε τύπο ενδύματος, οπότε είναι θέμα ζύγισης του τι είναι πιο σημαντικό για εσάς και μετάβασης από εκεί. Σημειώστε τι σας αρέσει και δεν σας αρέσει για ένα συγκεκριμένο ένδυμα και μάρκα για να παρακολουθείτε τι λειτουργεί και τι όχι!


Στον κόσμο των κενών ενδυμάτων και είναι άπειρες επιλογές, έχοντας μια γενική κατανόηση των διαφορών μεταξύ βαμβακιού και πολυεστέρα θα σας σώσει πολλούς πονοκεφάλους στο μέλλον.