Μια απλή μέθοδος ταυτοποίησης των λινό

- Apr 27, 2018-

1. Λευκά είδη:

Εμφάνιση: καθαρό λινάρι είναι χοντρότερο από την κάνναβη ή την κάνναβη απομίμησης. Διανέμεται φυσιολογικά ομοιόμορφα, με σχετικά υψηλή πυκνότητα και leuco leuco. Το χρώμα είναι σχετικά βαμβάκι ή λινά ή η απομίμηση είναι σχετικά σκοτεινή. βαμβάκι ή λινό ή απομίμηση.

Αίσθηση χεριών: τα καθαρά σεντόνια αισθάνονται σκληρά και σκληρά και υπάρχει εμφανές κοίλο και κοίλο αίσθημα σε ανώμαλη επιφάνεια. (super grade μπορεί επίσης να χειριστεί μαλακό, αλλά ακόμα σκληρό σε σύγκριση με το βαμβάκι και το μετάξι). Το βαμβάκι ή το λινό είναι αντίθετο από την κάνναβη.

Περιγραφή: Οι πλύσεις είναι σχετικά μαλακές, αλλά η τραχύτητα βελτιώνεται και η τοπική γεύση είναι ισχυρότερη.

Καύση: καθαρή καύση, αργή καύση, μαύρος καπνός. Δεν υπάρχει καμία ενοχλητική μυρωδιά. Η μυρωδιά του καυτού χαρτιού, της γκρίζας και της λευκής τέφρας.

2. Ramie:

Εμφάνιση: η καθαρή ραμί είναι πιο χοντρή από το λινάρι. Είναι επίσης πιο χοντρό από τα νήματα από λινό. Το χρώμα είναι σχετικά, αναμεμειγμένο, μικτό ή μίμηση ραμί είναι επίσης σκοτεινό? βαμβακερό ραμί ή μίμηση ραμί απέναντι.

Αίσθηση χειρός: το καθαρό ραμί είναι πιο τραχύ, τραχύ, κοίλο και κυρτό, ακόμα και τα χέρια αιχμηρό. Μίξη, μίξη και μίμηση ραμί είναι το αντίθετο.

Καύση: βασικά το ίδιο με το λινάρι.

Περιγραφή: Γενικά, το ραμί πλένεται ή υποβάλλεται σε επεξεργασία πριν από την κατασκευή του υφάσματος. Έτσι, η λαβή είναι σχετικά μαλακή, αλλά είναι χονδρό και παχύ, και το ύφασμα είναι πιο βαρύ και πιο προεξέχον.

3. Γιούτα:

Εμφάνιση: Η γιούτα έχει το μεγαλύτερο μήκος εμφάνισης. Ανάλογα με τον βαθμό επεξεργασίας των ινών, έχει την εμφάνιση του λίνου και μπορεί επίσης να είναι προκατειλημμένη προς το ραμί. Μπορεί να είναι τραχύ και ευαίσθητο. Όλες οι εμφανίσεις μπορούν να γίνουν με μια ματιά και είναι δύσκολο να διακριθούν. Κυρίως επειδή δεν υπάρχουν πολλά είδη ένδυσης, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για συσκευασίες και σχοινιά. (δείτε την εικόνα του υφάσματος από γιούτα και σχέδιο λεπτομέρειας του πουκάμισου από κάνναβη). Κοιτάξτε προσεκτικά, ελαφρώς λιγότερο από ένα μεγάλο τμήμα.

Νιώστε: γενικά τραχύς και άκαμπτος. Αγγίξτε το χέρι. Τα υφάσματα που φορούν μπορούν επίσης να είναι λεία και μαλακά σύμφωνα με διαφορετικές απαιτήσεις.

Κάψιμο: βασικά το ίδιο με τα δύο παραπάνω.

Τα μεικτά υφάσματα μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να ταυτοποιηθούν ξεχωριστά. Η ανάμειξη δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί. Η ανάμειξη και η ύφανση είναι περίπλοκες. Εάν θέλετε να γνωρίζετε σαφώς τα συστατικά, συνιστάται να συμβουλευτείτε τους επαγγελματικούς οργανισμούς ελέγχου.