Ο διαχωρισμός της ιδιωτικής μετοχικής εταιρείας από την Prada περιλαμβάνει τρία μέρη

- Jan 04, 2019-

Η Ludo Srl, η προσωπική επιχείρηση επενδύσεων της ιταλικής σχεδιάστριας Miuccia Prada, θα αναδιαρθρωθεί για να διαλύσει "όλα τα ακίνητα, τις επενδύσεις τέχνης, το κεφάλαιο κίνησης και άλλους τίτλους και ορισμένα χρεωστικά υπόλοιπα".


Μετά τη διάσπαση, η Ludo Srl θα δημιουργήσει δύο θυγατρικές εταιρείες, Ludo Due και Ludo Tre, σύμφωνα με ιταλικές αναφορές των ΜΜΕ. Η Ludo Due θα διαχειρίζεται τις βιομηχανικές επενδύσεις της Miuccia Prada, ενώ η Ludo Tre θα διαχειρίζεται τις επενδύσεις της σε ακίνητα και έργα τέχνης.


Η ομάδα Prada επιβεβαίωσε ότι η Ludo Srl αναδιάρθρωση.

Τόσο το Ludo Due όσο και το Ludo Tre έχουν εγγεγραμμένο κεφάλαιο 100.000 ευρώ και ανήκουν εξ ολοκλήρου στην Miuccia Prada. Σύμφωνα με ένα υπόμνημα, η συνολική αξία των έργων υπό τη διεύθυνση της Ludo Tre είναι 42,3 εκατομμύρια ευρώ.


Η Ludo Srl κατέχει το 53,8% των μετοχών της Bellatrix Srl, το 65% της Prada Holding, ενώ το υπόλοιπο 35% ανήκει στον συνεταίρο της Prada, Patrizio Bertelli, σύμφωνα με μια κατάθεση της Prada στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η Miuccia Prada είναι ο ιδρυτής του ομίλου Prada, η νεαρότερη εγγονή του Mario Prada, δημιουργικού διευθυντή της μάρκας Prada, και ο ιδρυτής του Miu Miu, άλλης μάρκας του ομίλου Prada. Είναι ένας από τους πλουσιότερους λαούς της Ιταλίας, αξίας περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.