Ανακύκλωση αποβλήτων - Τα απόβλητα κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων μετατράπηκαν σε δομικά υλικά

- Sep 27, 2018-

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνο το ένα τέταρτο των περίπου 5.8 εκατομμυρίων τόνων αποβλήτων υφασμάτων που παράγονται ετησίως ανακυκλώνεται, ενώ τα υπόλοιπα αποσύρονται σε χώρους υγειονομικής ταφής ή αποτεφρώνονται, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μαδρίτης στην Ισπανία. Σε μια νέα προσπάθεια, οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μαδρίτης έχουν μετατρέψει τα απορρίμματα σε φιλικά προς το περιβάλλον εσωτερικά τοιχώματα.

 

Αυτά τα υφάσματα αποβλήτων προέρχονται κυρίως από τη βιομηχανία παραγωγής ενδυμάτων. Καθώς αυτές οι πρώτες ύλες προέρχονται από τα προϊόντα που έχουν περάσει την επιθεώρηση, αυτά τα απόβλητα δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε ειδική επεξεργασία εκ των προτέρων, αλλά πρέπει να κόβονται και να συνθλίβονται. Οι επιστήμονες εξήγαγαν τις υφαντικές ίνες που χρειάζονταν για την κατασκευή των πάνελ τοίχων

 

Μετά την εξαγωγή των υφαντικών ινών, είναι κολλημένα μαζί με ένα συνδετικό που ονομάζεται σκληρός ασβέστης για να φτιαχτεί μια σανίδα τοίχου. Σε σύγκριση με άλλα χημικά συνδετικά υλικά, το φυσικό σκληρό ασβέστιο έχει τα πλεονεκτήματα ότι είναι λιγότερο εύφλεκτο και απαλλαγμένο από δηλητηριώδες αέριο και είναι πιο κατάλληλο για την παραγωγή υλικών εσωτερικού χώρου.

 

Το χαρτόνι που κάνει τα ταμπελάκια κρέμονται να έχουν χαρακτηριστική χαμηλής πυκνότητας, το ίδιο βάρος είναι επίσης πολύ κάτω από την κοινή σανίδα τοίχου στην αγορά. Στη θερμομόνωση και την ηχομόνωση, οι ίνες υφασμάτων από τις επιφάνειες τοίχων επιδόσεις από ό, τι τα συνηθισμένα πάνελ τοίχου πολύ καλύτερα.

 

Η θερμική αγωγιμότητα της σανίδας τοίχου είναι 1/2 αυτής της άλλης κοινής σανίδας τοίχου. Ταυτόχρονα, η εισαγωγή των υφαντικών ινών βελτιώνει την ικανότητα απορρόφησης του ήχου από την πλάκα τοίχου, ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη ηχομονωτική επίδραση.